Thursday, December 23, 2010

FELDA DAH GOYANG !!!!


Aris yang juga Setiausaha Lajnah Pembangunan Tanah PAS Pusat mempertikaikan, kenapa baru kini iaitu selepas peneroka menang saman di Felda Kemahang 3 dan Felda Sungai Koyan timbul tawaran menyelesaikan lambakan permasalahan peneroka melalui kaedah Timbang tara.

“Sebelum ini Anak sendiri pernah menghantar memorandum kepada Pengerusi Timbang tara iaitu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tetapi jangankan kata penyelesaian, respons pun tidak ada. Bahkan kalau kita dengar baru-baru ini bagaimana
PM dengan angkuhnya menempelak siapa kata Felda bankrap adalah pengkhianat. Bolehkah orang seperti ini mahu dirujuk sebagai penimbang tara?

“Bukan itu saja, baru-baru ini Anak telah menyerahkan memorandum 20 perkara berkaitan masalah peneroka kepada Timbalan Menteri yang menjaga Felda Datuk
Ahmad Maslan yang konon katanya nak selesaikan dalam tempoh dua minggu. Tapi sekarang dah hampir dua bulan, respons pun tak dengar.

“Di Pahang ini sendiri, Exco yang menjaga Felda Datuk
Tan Aminuddin. Apabila peneroka membangkitkan hak mereka yang diceroboh pada satu ketika dulu, beliau bingkas mencabar mana-mana peneroka yang tak setuju dengan Felda boleh keluar dari tanah rancangan.

Pada saya ini satu
kenyataan angkuh seolah-olah peneroka-peneroka ini menumpang dan mengemis sedangkan mereka tuan tanah,” hujahnya.

Sumber: Harakahdaily

Apa sudah jadi beb..... Felda dah kucut tuloq ke...??? Siap buat risalah edaran memujuk peneroka... supaya jangan saman.

Melayu2 Felda pulak jangan jadi bodoh termakan pujuk rayu puak2 lahanat tu.... teruskan saman diorang termasuk PM tu sekali.... mari kita lihat siapa Pengkhianat Felda sebenarnya.... kasi ajar sikit makhluk2 sombong dan angkuh tersebut.... si Ahmad Maslan tu pulak, lu orang beratur ramai2 kasi luku dahi kepala jendul dia sorang sepuluh kali.... pundek punya makhluk...

Zaman pembodohan umnoapco dan Felda sudah berlalu..... pi mampuih laaaa.... puak2 lahanat pemeras darah rakyat....!!!!
 
http://www.ikutsukaakuisa.co.cc/

No comments:

Post a Comment