Sunday, December 26, 2010

PANAS : SKANDAL BEKAS MENTERI BESAR KEDAH DIDEDAH !!!Oleh: Pria Malaya

Tatkala penyokong dan blogger Umno Kedah bertungkus lumus siang dan malam, merangka strategi, dakyah dan fitnah untuk menjatuhkan kerajaan negeri Kedah di bawah pimpinan YAB Azizan Abd Razak, satu pendedahan ttg bekas MB Umno terdahulu sangatlah menuntut pemerhatian dari kita.....

Apa yang dipaparkan di bawah jelas membuktikan di bawah 'regim' pemerintah terdahulu, iaitu di bawah bekas MB Kedah ke-8, Mahdzir Khalid, ternyata pemerintahannya 1000 kali lebih teruk dan buruk!..dalam tempoh satu penggal pemerintahan pemimpin Umno ini telah berjaya mengumpul koleksi skandalnya yang tersendiri..


Jom ikuti pendedahan 'Kedahleaks' oleh blogger Kedah Times di bawah yg dibawa cukup dgn fakta dan perangkaan..untuk makluman, blogger Kedah Time adalah blogger pro-Umno, dan semestinya segala najis-busuk yang membelenggu pemerintahan dan pemimpin Umno Kedah dibawah pengetahuan mereka...

Penulis tuntut dari pihak berkenaan supaya mengambil tindakan segera terhadap laman web yang mendedahkan skandal pemimpin Umno ini jika laporan yang didedahkan ini adalah palsu...fikir2kan...wallahua'lam..


Panas!!!!: Dari Kedahleaks

1. Semasa menjawat jawatan PEMANGKU MB KEDAH SELAMA 6 BULAN, Mahdzir Khalid telah melakukan urusniaga balak dengan pemberian tender secara tertutup membolehkan beliau mengutip hasil peribadi yang dimasukkan kedalam beberapa akaun proksi bernilai RM10juta.

2. Mokhtar kerani kewangan di Pejabat MB semenjak era Sanusi, kini bertugas di bahagian pembelian, dan kewangan SADA, mengesahkan perkara ini kerana beliau antara salah seorang yang ditugaskan untuk memasukkan wang kutipan berkenaan kedalam akaun peribadi orang tertentu. Persoalan???: Berapa banyak jumlah yang terlibat dalam urusniaga balak secara under table yang dilakukan oleh Mahdzir Khalid sepanjang 2 tahun beliau berkuasa sebagai MB.

3. Mahdzir Khalid menggunakan jet TUDM dan jet pihak swasta yang disewa dari KAPTEN BIDI untuk semua urusan rasmi dan peribadi meskipun pekeliling dan arahan pentadbiran tidak melayakkan beliau berbuat demikian.

Arahan perbendaharan mewajibkan MB mesti menaiki pesawat komersial MALAYSIA AIRLINES. Hutang tertunggak sewa jet berkenaan kini mencecah RM1.2 juta.


(HIPOKRIT: Sebagaimana di Selangor, pendedahan kononnya pembongkaran kelemahan di bawah kerajaan PR tidak dapat menandingi 1000x kali kelemahan,keaiban, kezaliman dan kebobrokan di zaman pemerintah Umno/BN...klik..)

4. Semasa menjadi MB, Mahdzir Khalid terkenal dengan gelaran 3G-Golf, Gambling and Going Overseas. Rekod bendahari Negeri menunjukkan sejumlah RM4.4 juta dibelanjakan untuk lebih 23 kali lawatan keluar negeri sepanjang beliau menjadi MB.

5. Semasa menjadi Pemangku MB, beliau telah mengupah FADZLI AHMAD, wartawan TV3 dan Jeffery jurukamera dengan bayaran RM450,000 termasuk hadiah sebuah kereta BMW3series dan HONDA CRV dengan tujuan mendedahkan satu persatu apa yang dikatakan kepincangan pentadbiran Syed Razak(MB Kedah yang sedang sakit diserang mild stroke ketika itu).

6.Mahdzir Khalid dengan kuasanya sebagai MB telah menjadikan para pegawai khasnya kaya raya dan jutawan segera. Berikut jumlah aset dalam RM(tanah,ladang, syarikat, rumah, bon, saham) dan tunai yang dimiliki oleh para pegawai yang dilantiknya kepelbagai jawatan semasa zaman pemerintahannya.

NAMA PEGAWAI JUMLAH ASET
Ghafar Yahaya(Setiausaha Sulit) : RM3 juta
Ali Yahaya (Setiausaha Politik) : RM3.5 juta
Razman Yaakob(Setiausaha Akhbar) : RM1.1 juta
Mat Hassan@Mat Kang(PA) : RM2.1 juta
Dato Tajul Urus (CEO KEDAH CORP) : RM4.5 juta
Mohd Rawi Abdul Hamid(Pegawai Khas): RM1.3 juta
Shahanim Mohd Yusoff(Pegawai Khas) : RM4.6 juta

MAHDZIR KHALID HARUS BERTAUBAT, UMNO KEDAH PASTI SELAMAT

Sumber: KEDAHLEAKS

No comments:

Post a Comment