Thursday, December 23, 2010

ZINA:ADUN SELISING SUDAH JAWAB,BAGAIMANA PULA ADUN PERUPOK?


Awal Disember 2010 adalah kemuncak pertembungan penyokong Umno-Pas di alam maya.Hal ini berlaku atas beberapa faktor,terutamanya dengan kewujudan secret group baru di Facebook yang menjadi medan perdebatan terbuka antara penyokong.Penulis sendiri telah berpeluang untuk mengikuti dua buah secret group ini secara terbuka iaitu Group Isu Semasa dan Pakatan Vs Pencacai Umngok.Sebelum ini juga,perdebatan terbuka seperti ini telah berlaku,tetapi terhad di beberapa dinding peribadi sahaja.
 
Di facebook juga penulis mula mengenal beberapa orang bloggers dan cybertroopers Umno seperti Waris AMP,Papa Gomo,Azmy Awang,Pas Beruk, Kedah La Ni dan lain-lain yang menggelarkan diri mereka sebagai Pejuang Nadi Rakyat.


Apapun,bulan ini,komuniti peminat politik di facebook dikejutkan dengan pendedahan mengenai kes zina Adun Selising,Drs Saipul Bahrin Muhammad dengan seorang wanita dalam gerabak keretapi.Penulis yang mengikuti perkara ini secara dekat,secara berkebetulan berjumpa dengan tipu helah bloggers Umno dalam memanipulasi isu fitnah yang direka-reka.Pembaca boleh merujuk kepada entri awal penulis iaitu Kisah Lawak Politik Minggu Ini dan Pendedahan Adun Pas Berzina untuk mengetahui dengan lebih lanjut kisah penipuan tersebut.


Imbas Kembali Pendakwaan Mereka
Para pencacai Umno ini memang pandai menangguk di air yang keruh.Mereka menghentam Adun Pas itu habis-habisan tatkala Drs Saipul masih berada di Makkah untuk menunaikan haji dan baru tiba di tanah air tiga hari yang lepas.Apapun,hari ini,pendedahan jahat para bloggers Umno dijawab oleh Ustaz Saipul Bahrin dan beliau sendiri turut mencabar mereka yang memfitnah beliau membuktikan kebenaran.Penulis petik laporan sebuah portal berita seperti berikut:


KL, 23 Dis 10: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) PAS Selising, Drs Saipul Bahrin Mohamad mencabar Umno mengemukakan bukti jika ada kononnya beliau pernah ditangkap ‘berzina’ dengan isteri orang dalam koc VIP kereta api ketika dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Tumpat, Kelantan.
 
Beliau membuat cabaran itu ekoran pendedahan Umno Online kelmarin, yang memetik Ketua Pemuda Umno Kelantan, Anuar Safian yang mencabar Saipul Bahrin atau PAS sendiri supaya memberikan penjelasan mengenai dakwaan itu.
“Mengapa nak cabar PAS beri penjelasan, cukup saya sahaja yang beri penjelasan. Kalau ada laporan Majlis Agama Islam sila dedahkan, kalau ada video skandal saya, sila dedahkanlah.
 
“Ini satu fitnah untuk menjatuhkan saya, sebelum (pilihan raya umum) 2008 lagi Umno buat isu ini untuk fitnah saya, bukan isu yang baru.
 
“Saya baru balik dari Mekah tiga hari lalu, saya sudah membaca kesemua laporan blog-blog Umno itu... benda-benda ini sebenarnya ditimbulkan sejak 2000 lagi.
 
“Hanya orang yang fitnah sahaja kata ada laporan, ada video dan ada gambar skandal saya kerana mereka pun tahu saya tak buat, kenapa tidak didakwa di mahkamah (kalau ada bukti),” ujarnya kepada media. Pada 8 Mac 2008, Saipul Bahrin menewaskan calon Umno-BN Hashim Ismail dengan kelebihan 783 undi.
 
Naib Yang Dipertua PAS kawasan Pasir Puteh itu berkata, iltizam politik Umno memfitnahnya mungkin disebabkan tapak sokongan parti teras Barisan Nasional itu sejak kebelakangan ini kian rapuh apabila ahli dan penyokong mereka menyertai PAS dan menyokong Pakatan Rakyat.
 
Dalam pada itu, Ketua Penerangan PAS Kelantan Dr Mohamed Fadzli Hassan turut senada dengan Saipul Bahrin mencabar Umno negeri dan pusat supaya mengemukakan bukti tanpa menyebarkan fitnah.
 
Kelmarin, Umno Online turut melaporkan pengakuan saksi utama kes skandal tersebut iaitu Saidi Husin yang kini kononnya menjadi isu kontroversi dalam dunia blog, Youtube dan Facebook. Saidi, lapor portal rasmi itu merupakan Ketua Keselamatan PAS Semarak merangkap Ketua Keselamatan Pondok-Pondok Negeri Kelantan sebelum meninggalkan PAS.
 
Blog itu turut mendesak Saipul Bahrin supaya tidak berdiam diri dan mengambil tanggungjawab menjelaskan isu skandal kontroversi tersebut. Namun, laporan tersebut tidak mendedahkan klip video, gambar atau laporan bertanggungjawab mengenai skandal tersebut.

Drs.Saipul bersama TG Nik Abd Aziz dalam
majlis kemasukan 122 orang Umno
masuk Pas di Dun Selising

Adun Selising (berbaju Melayu krim)
Dalam perkara ini,penulis mengambil tindakan tunggu dan lihat.Sebolehnya,penulis rasa eloklah perkara ini di bawa ke mahkamah bagi melihat siapa yang benar dan siapa yang salah.Ternyata peluru fitnah zina adalah satu perkara yang mudah bagi menamatkan karier politik seseorang.
 
ALLAH ITU MAHA ADIL
Dalam keadaan puak-puak pencacai Umno sibuk menuduh Adun Pas berzina,kini timbul pula pendedahan terbaru Wikileaks mengenai kisah seorang Menteri dalam kabinet Pak Lah yang telah merogol pembantu rumahnya dari Indonesia.

Rocky Bru atau nama sebenarnya Ahirudin Atan, menyiarkan pendedahan WikiLeaks bahawa bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi mengetahui salah seorang menterinya telah merogol seorang amah warga Indonesianya.

Namun, tidak ada sebarang tindakan undang-undang diambil ke atas menteri berkenaan.

Menteri berkenaan bagaimanapun selepas itu digugurkan sebagai menteri apabila perubahan kabinet dibuat.

Menurut Rocky Bru, beliau telah mendengar cerita rogol oleh menteri kebinet ini sejak tiga tahun lalu tetapi ia tidak dapat disahkan sehinggalah ia didedah oleh WikiLeaks berdasarkan dokumen yang bocor ini.

Peristiwa itu berlaku di Kuala Lumpur pada tahun 2007. Pada Julai 2007, mangsa yang ditemuramah di kampungnya dekat Jawa Tengah, Indonesia telah membuat pengakuan itu.

Laporan itu kemudiannya telah dihantar kepada kedutaan Amerika, Indonesia dan juga kepada pejabat Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Amah yang mempunyai dua anak dan suami itu telah bekerja di rumah menteri berkenaan lapan tahun ketika peristiwa itu berlaku.  

Menurut laporan dari sebuah NGO itu, suami amah itu tahu peristiwa ini namun tidak diketahui oleh anak-anaknya. 

Namun oleh kerana malu dan takut, usaha untuk mendakwa menteri berkenaan tidak berjaya.Boleh baca di http://rockybru.com.my/2010/12/wikileaks-malaysian-senior-politician.html

MENANTI SUARA ADUN PERUPOK PULA
Dalam keadaan kes fitnah terhadap Adun Selising,dalam minggu ini,Adun Perupok Datuk Omar Muhammad pula yang dituduh berzina dengan seorang ustazah. Penulis tidak tahu sejauh mana kebenaran cerita ini,namun kini terdapat usaha-usaha yang bersungguh untuk memburukkan nama Adun Pas di Kelantan termasuklah satu lagi berita yang penulis terima daripada seorang penyokong Umno di Pasir Puteh yang bernama Aminuddin Muhammad:

http://propartiislammalaysia.blogspot.com

No comments:

Post a Comment