Friday, December 17, 2010

Mana DUN Pulau Tawar punya??????

55 NGO terima sumbangan DUN TeruntumSebahagian penerima sumbangan bersama Hong Seong (duduk, tengah) di pejabat MCA, Kuantan, baru-baru ini.


KUANTAN 16 Dis. - Sebanyak 55 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan individu di dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Teruntum menerima sumbangan wang tunai di Pejabat MCA di sini, kelmarin.

Bantuan daripada kerajaan Persekutuan dan negeri tersebut disampaikan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teruntum, Chang Hong Seong.

Menurutnya, pada tahun ini sebanyak RM280,000 diperuntukkan khas untuk NGO daripada kerajaan negeri dan persekutuan termasuk RM30,000 dari Menteri Kesihatan.

Beliau berkata, sumbangan itu diharap dapat membantu NGO terbabit menjayakan pelbagai program atau aktiviti berbentuk kemasyarakatan.
Kerajaan negeri, kata Hong Seong, sentiasa mengambil berat terhadap pertubuhan berkenaan dalam menjalankan pelbagai aktiviti kemasyarakatan setempat.

"Dengan sumbangan itu diharap mereka dapat menjalankan pelbagai aktiviti di kawasan masing-masing.
(Utusan Malaysia)

Ulasan:-Diatas adalah keratan berita yang diambil terus dari akhbar Utusan Malaysia.Ini adalah dikira akhbar dan sumber utama KERAJAAN yang memerintah.

Mengikut cerita di atas,terdapat sejumlah sumbangan yang diberi kepada DUN oleh kerajaan negeri.Itu DUN TERUNTUM.

DUN Pulau Tawar negeri lain ke?Mana peruntukan untuk DUN Pulau Tawar??????

??????????????
Cerita lanjut di MTD Pulau Tawar)

No comments:

Post a Comment