Thursday, September 16, 2010

TUANGURU NIK AZIZ SERANG PSIKOLOGI TAIB MAHMUD

Dengan pemergian Ketua Menteri paling lama berkuasa di Malaysia, Taib Mahmud ke luar negara yang sedang mencari "ilham menipu" tarikh pilihanraya negeri, Tuan Guru Nik Aziz sudah melancarkan "perang psikologi" ke Taib!

Taib dengan rasa pening dan pitam sedang berusaha menyelamatkan empayar politik dan kekayaannya yang bertimbun di Sarawak dari "dirampas" Pakatan Rakyat!

Serangan psikologi Tuan Guru menaikkan semangat petugas dan jentera Pakatan Rakyat agar mempersiapkan diri dan keupayaan metal dalam menghadapi pilihanraya negeri yang diadakan tidak lama lagi!

Biarkan Taib Mahmud terkial-kial mencari dukun dan bomoh mengira nombor-nombor bertuah sedang Pakatan Rakyat agresif mengukuhkan pengaruhnya di negeri terbesar di Malaysia itu!

Biarkan si Taib, biarkannn.../Jalan Pulang


KOTA BHARU, 16 Sept: Pakatan Rakyat (PR) yakin mampu menewaskan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya Sarawak jika amalan demokrasi dilaksanakan dengan cara yang betul.

Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, PR bukan sahaja mampu menguasai Sarawak sahaja, sebaliknya seluruh Semenanjung sekiranya negara benar-benar mengamalkan prinsip demokrasi.

"Saya yakin Pakatan Rakyat ini betul, dan sekiranya negeri-negeri kita berdiri atas demokrasi yang betul, tidak ada rasuah, tidak ugut orang, maka tidak ada sebab rakyat hendak tolak Pakatan.

"Usahkan di Sarawak, di sini pun saya yakin Pakatan boleh menang kalau tiada amalan rasuah ataupun unsur ugutan," katanya ketika ditemui selepas melawat modul bangunan baru kondominium di Kubang Kerian, dekat sini, hari ini.
Beliau mengulas tahap keyakinan PR dalam menghadapi pilihan raya negeri Sarawak yang dijangka bakal diadakan pada tahun ini.

Desas-desus pilihan raya Sarawak semakin hampir dan mula menjadi perhatian umum berikutan kenyataan Speaker Dewan Undangan Negeri (Dun), Datuk Sri Mohamad Asfia Awang Nassar, yang tidak menolak kemungkinan percutian Ketua Menteri, Pehin Sri Abdul Taib Mahmud ke luar negera adalah untuk mencari ilham bagi pembubaran Dun. ( Sumber : www.jalanpulang1978.blogspot.com )

No comments:

Post a Comment