Saturday, October 30, 2010

(GAMBAR) JHEOA PULAK RASUAH DI POST BROOKE GALAS

Rasuah seterusnya BN di Galas menerusi Kemajuan di bawah Jabatan Hal Ehwal Orang Asli (JHEOA) (walaupun berita ini xde dalam web JHEOA) yang berlangsung di Padang Sekolah Kebangsaan Post Brooke itu dihadiri masyarakat Orang Asli.


Turut hadir dalam Majlis 'rasuah' tersebut termasuklah Calon SPM BN DUN Galas, Aziz Yusof Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah, Timbalan Menteri Kewangan Datuk Awang Adek Husin, ADUN Nenggiri YB Mat Yusoff bin Abd Ghani, Ahli Dewan Negara Masyarakat Orang Asli dan beberapa pemimpin kawasan.

Beberapa rasuah BN diberikan kepada golongan masyarakat Asli ini:- Pemberian 200 unit Rumah PPR dan Projek Penambahbaikan 250 Unit Rumah Orang Asli.


Membekalkan 3000 jenset untuk mengatasi masalah bekalan elektrik.


Pemberian Mesin Rumput berjumlah 100 unit.


Pemberian 100 000 bekalan benih getah.Bekalan tenaga solar sebanyak 1500 unit.


Selain itu, beliau yang juga merupakan Menteri Pelajaran berjanji akan meluluskan Projek Pembinaan Sekolah Menengah di kawasan Pos Brooke...  jika BN menang besar di DUN Galas.

Nampaknya sekali lagi SPR cuba pejam mata apabila dengan sikap BN yang mula merasuah dalam setiap kali pilihanraya... moga-moga Allah Taala bagipejam mata tersu sampai bila-bila baru tau....

AWAT LA WAKIL RAKYAT AKU (BN) TAK MATI... TIDAK MESTI BANYAK PERUNTUKAN AKU DAPAT MASA PRK...


ORANG BN BAGI APE KITA AMIK... YANG PENTING UNDI PAS

No comments:

Post a Comment